Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 502 kJ / 4 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,15 g |
| Tuky | 265,75 g |
| Vláknina | 28,10 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 814 mg |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 497,30 g |
Postup přípravy
Troubu předehřeji na 180 °C. Chlebovou formu vyložím pečícím papírem, těsto do ní rozetřu a povrch těsta uhladím.
Formu s těstem vložím do předehřáté trouby a peču 15 minut. Upečený kakaový chlebíček nechám vychladnout. Po vychladnutí ho rozdrobím na menší kousky a odložím vedle do misky. Krok 2: Teď udělám světlé těsto. Dýni nakrájím na kostky a uvařím ji do měkka. Uvařenou dýni rozmixuji na hladké pyré tyčovým mixérem.
Změklé máslo s cukrem vyšlehám do pěny a postupně zašlehám vejce. Do směsi přidám dýňové pyré, mléko a postupně zamíchám mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Dle chuti můžete dodat i oříšky, či semínka :)
Chlebovou formu vyložím pečicím papírem a třetinu těsta dám do formy. Nyní zde vysypu rozdrobené tmavé těsto. Zbytek světlého těsta naliji do formy.
Formu vložím do znovu rozehřáté trouby a peču cca 35 minut. Chlebíček nechám chvíli ve formě a poté ho vyklopím na mřížku a nechám úplně vychladnout. Před podáváním pocukruji.
Zveřejněno 27. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňovo-kakaový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZPQ
Moje poznámka
Dýňovo-kakaový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZPQ
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 2 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 1 hodinou
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 3 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 4 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 4 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 6 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 7 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
dýně hokkaido,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva
Komentáře (1)