Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bramboráky

Dozlatova usmažené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé bramboráky. Česká klasika z několika málo surovin patří k levným, lidovým pokrmům. Když místo mouky použijete na zahuštění strouhanku, budou ještě křupavější.

Hodnocení receptu je 4,9 (115×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kristynka-cze kristynka-cze

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 027 kJ /
484 kcal
Bílkoviny24,36 g
Tuky15,47 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy58,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám. Krok 2: Přidáme vejce, sůl a majoránku podle chuti. Vše důkladně promícháme. Krok 3: Těsto podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby se z něj na pánvi daly snadno tvarovat placky. Nemělo by být ani příliš tekuté, ani husté. Krok 4: V hluboké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce vkládáme do oleje hromádky těsta a roztáhneme je na placičku. Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran. Krok 5: Usmažené placky necháme před podáváním osušit na papírovém ubrousku.

TIP: Jak připravit nejlepší bramboráky

Zveřejněno 9. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1GVP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1GVP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (71)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bramboráky vynikají 😊👍

juri1981: Už dlouhou dobu dělám taky jen s ovesnými vločkami, vodu z brambor neslévám, protože vločky jí všechnu vsáknou a bramboráky jsou opravdu krásně křupavé <3:-K

bramboráky dobré, ale místo strouhanky přidávám ovesné vločky, zafungují stejně.

Jsou vynikající. Právě je dělám. Snad jen že používám brambory Red Anna, které jsou téměř bez šťávy, tak přidávám mléko. Tento recept je skvělý.

Moc dobrý recept, bramboráky byly výborné :yes::yes::yes:

Cibuli ani mouku nedáváme a bramboráky jsou super,jen brambory trošku mléka,hodně česneku,pepř sůl vajíčko a děláme na lívanečníku,takže jsou to takové mini bramboráčky,ale jou úžasný;-):-K

Lucifuk: Definitivne!!

Veronika.Hrozna: 100% s tebou souhlasim!! Cibule doda i ruzovou barvu alepsi chut!! Kmin musi byt!!<3:-K:yes::yes::yes:

plamenk: Taky pridavam jemne nastrouhanou cibuli. Bramboraky jsou pak i krasne ruzove. Pridavam i kmin.<3:-K:yes::yes::yes:

Děkuji za skvělý recept, do bramboráků jsem přidal šunku a do galerie jsem si dovolil přidat fotku.:-):-):-K

HonzaB: A zkoušel jsi to někdy?;-)

Dnes opět tato večeře. Nemaji chybu, dnes i s fotkou :yes:<3

Tématické fráze:
jak se dělají bramboráky, domácí bramboráky, domácí bramboráky recept, domaci bramborak, bramboráky bez mouky, křupavé bramboráčky, bramboráky, bramborak recept, recept na bramborak, dobré bramboráky, dobrý bramborák, bramboráky se strouhankou, bramborak, bramborák se strouhankou, bramborák bez mouky, zdravé bramboráky, jak udelat bramboraky, bramboráky recept, jak udělat bramborak, recepty na bramboráky

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, česnek, majoránka, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu