Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,64 g |
| Tuky | 11,08 g |
| Vláknina | 53,99 g |
| Cholesterol | 304 mg |
| Sodík | 5,36 g |
| Sůl | 11,96 g |
| Sacharidy | 81,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké!
Krok 2: Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm, pak na něj rozklepni vejce, rozmíchej, směs posyp škrobem (dost), přidej asi půl lžíce sojové omáčky a trochu i rybí omáčky a onu špetku skořice. Pořádně promíchej a nech asi 1 hodinu v lednici přikryté uležet. Můžeš nechat i déle.
Krok 3: Nakrájej papriky na čtverečky asi 2-3 cm, cibuli na plátky 2-3 cm (nejdřív napůl a pak krájet), česnek na plátky, žampiony stejně tak jako cibuli, houby Shitake, malé nech vcelku a velké překroj podle sebe. Každý druh ale dávej zvlášť do misky extra, určitě NE vše dohromady. Zázvor a chilli papričku nasekej hodně na jemno a můžeš nechat v jedné misce.
Krok 4: No a jde se konečně vařit.
Krok 5: První do pánve vlož naložené maso, ale POZOR! Maso se musí restovat, ne dusit!! Raději restovat po částech, opatrně a vidličkou maso neustále oddělovat, je slepené a obracet, restovat do zlatova asi 3 minuty. Ne do mrtva, jinak bude jako guma a nebude to k jídlu! Potom maso vyndej z pánve a nech odpočívat na teplém místě.
Krok 6: Na výpek po mase hned hoď zázvor s chilli papričkou a nech asi 2 minuty restovat, pak dej do pánve cca 1 nakrájenou cibuli a nech opět restovat do zlatavé barvy, dej asi polovinu nakrájeného česneku, přidej všechny houby a dál restuj, přidej rýžové víno ,nech odpařit, dále dej ústřicovou omáčku, nech 2 minuty, přidej všechen zbytek sojových omáček a nakrájenou papriku. Restuj asi 5 minut a přidej vodu, nech dále vařit. Dej zbytek česneku.
Krok 7: Dej do sklenice asi lžíci škrobu, vodu a pořádně rozmíchej, zahusti masovou čínskou směs dle potřeby, stačí povařit 2 minuty, hned tam přidej orestované maso, dále pepř a sůl dle potřeby, promíchej, nech prohřát a máš hotovo! Nejlepší je k tomu jasmínová rýže, vařená v automatickém hrnci na rýži.
Zveřejněno 7. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje čínská směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Gg5
Moje poznámka
Moje čínská směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Gg5
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovníkové koule
evik_svistik před 16 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Tématické fráze:
čínská masová směs,
čínská směs
Suroviny:
vejce,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
žampióny,
houby sušené,
chilli paprika čerstvá,
škrob kukuřičný,
skořice mletá,
pepř mletý,
sůl,
omáčka sojová,
omáčka sojová tmavá,
víno rýžové,
ústřicová omáčka,
omáčka rybí,
olej slunečnicový,
voda
Komentáře (1)