Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,64 g |
Tuky | 11,08 g |
Vláknina | 53,99 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 5,36 g |
Sůl | 11,96 g |
Sacharidy | 81,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké!
Krok 2: Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm, pak na něj rozklepni vejce, rozmíchej, směs posyp škrobem (dost), přidej asi půl lžíce sojové omáčky a trochu i rybí omáčky a onu špetku skořice. Pořádně promíchej a nech asi 1 hodinu v lednici přikryté uležet. Můžeš nechat i déle.
Krok 3: Nakrájej papriky na čtverečky asi 2-3 cm, cibuli na plátky 2-3 cm (nejdřív napůl a pak krájet), česnek na plátky, žampiony stejně tak jako cibuli, houby Shitake, malé nech vcelku a velké překroj podle sebe. Každý druh ale dávej zvlášť do misky extra, určitě NE vše dohromady. Zázvor a chilli papričku nasekej hodně na jemno a můžeš nechat v jedné misce.
Krok 4: No a jde se konečně vařit.
Krok 5: První do pánve vlož naložené maso, ale POZOR! Maso se musí restovat, ne dusit!! Raději restovat po částech, opatrně a vidličkou maso neustále oddělovat, je slepené a obracet, restovat do zlatova asi 3 minuty. Ne do mrtva, jinak bude jako guma a nebude to k jídlu! Potom maso vyndej z pánve a nech odpočívat na teplém místě.
Krok 6: Na výpek po mase hned hoď zázvor s chilli papričkou a nech asi 2 minuty restovat, pak dej do pánve cca 1 nakrájenou cibuli a nech opět restovat do zlatavé barvy, dej asi polovinu nakrájeného česneku, přidej všechny houby a dál restuj, přidej rýžové víno ,nech odpařit, dále dej ústřicovou omáčku, nech 2 minuty, přidej všechen zbytek sojových omáček a nakrájenou papriku. Restuj asi 5 minut a přidej vodu, nech dále vařit. Dej zbytek česneku.
Krok 7: Dej do sklenice asi lžíci škrobu, vodu a pořádně rozmíchej, zahusti masovou čínskou směs dle potřeby, stačí povařit 2 minuty, hned tam přidej orestované maso, dále pepř a sůl dle potřeby, promíchej, nech prohřát a máš hotovo! Nejlepší je k tomu jasmínová rýže, vařená v automatickém hrnci na rýži.
Zveřejněno 7. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje čínská směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Gg5
Moje poznámka
Moje čínská směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Gg5
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 11 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 12 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 12 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 8 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 8 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 9 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 10 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 10 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 12 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 13 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 14 hodinami
Tématické fráze:
čínská masová směs,
čínská směs
Suroviny:
vejce,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
žampióny,
houby sušené,
chilli paprika čerstvá,
škrob kukuřičný,
skořice mletá,
pepř mletý,
sůl,
omáčka sojová,
omáčka sojová tmavá,
víno rýžové,
ústřicová omáčka,
omáčka rybí,
olej slunečnicový,
voda
Komentáře (1)