Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizonová gulášová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 514 kJ /
362 kcal
Bílkoviny14,16 g
Tuky1,78 g
Vláknina20,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy64,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo mleté maso, které dále smažíme. Po osmažení přisypeme kmín, papriku, jemně nasekaný česnek, pepř. Vše necháme rozvonět a poté zaprášíme moukou, kterou též necháme se vším krátce osmažit. Krok 2: Přisypeme kostičky patizonu, promícháme, přilijeme vývar, osolíme dle chuti a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí patizonu a krátce před koncem vaření dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem dle chuti. Krok 3: Před podáváním můžeme dozdobit čerstvě nasekanou celerovou nebo petrželovou natí a dle chuti podávat s čerstvým pečivem či chlebem.

Zveřejněno 27. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonová gulášová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nw47

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonová gulášová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nw47

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, cibule, sádlo, česnek, paprika sušená sladká, mouka hladká, majoránka, kmín drcený, pepř mletý,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu