Vepřová plec ve smetanových kedlubnách
Krásně měkké dušené maso v kombinaci se smetanovými, lehce nasládlými kedlubnami, zachutná všem vašim strávníkům. Maso krásně voní po česneku a tymiánu. Hotový pokrm můžeme podávat s bramborem nebo rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 704 kJ / 1 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,08 g |
| Tuky | 94,73 g |
| Vláknina | 27,13 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 591 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 58,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule oloupeme pokrájíme na jemno a oloupaný česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky nebo hranolky.
Krok 2: Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, které necháme ze všech stran zatáhnout a následně vsypeme rozvonět česnek s tymiánem.
Krok 3: Maso podlijeme troškou vývaru nebo vody a dusíme pod poklicí na mírném ohni doměkka. Maso nenecháme zcela ponořené, jen tolik, kolik je nutné. Dle potřeby mícháme a podléváme. Když je maso měkké, přisypeme kedlubnu a dodusíme i tu doměkka - na skus.
Krok 4: Pak maso s kedlubnou zaprášíme moukou, vše promícháme a necháme provařit. Vyndáme vyvařené snítky tymiánu, pokud jsme nepoužili jen lístečky. Přilijeme smetanu, necháme probublat, případně dosolíme, opepříme a máme hotovo.
Krok 5: Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží.
Zveřejněno 4. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec ve smetanových kedlubnách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyAp
Moje poznámka
Vepřová plec ve smetanových kedlubnách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyAp
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 2 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 7 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 2 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 2 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 3 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 3 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 4 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 4 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 4 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 5 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
kedlubna,
cibule,
tymián,
česnek,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
smetana ke šlehání,
mouka hladká
Komentáře (2)