Vepřová plec ve smetanových kedlubnách
Krásně měkké dušené maso v kombinaci se smetanovými, lehce nasládlými kedlubnami, zachutná všem vašim strávníkům. Maso krásně voní po česneku a tymiánu. Hotový pokrm můžeme podávat s bramborem nebo rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 704 kJ / 1 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,08 g |
| Tuky | 94,73 g |
| Vláknina | 27,13 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 591 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 58,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule oloupeme pokrájíme na jemno a oloupaný česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky nebo hranolky.
Krok 2: Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, které necháme ze všech stran zatáhnout a následně vsypeme rozvonět česnek s tymiánem.
Krok 3: Maso podlijeme troškou vývaru nebo vody a dusíme pod poklicí na mírném ohni doměkka. Maso nenecháme zcela ponořené, jen tolik, kolik je nutné. Dle potřeby mícháme a podléváme. Když je maso měkké, přisypeme kedlubnu a dodusíme i tu doměkka - na skus.
Krok 4: Pak maso s kedlubnou zaprášíme moukou, vše promícháme a necháme provařit. Vyndáme vyvařené snítky tymiánu, pokud jsme nepoužili jen lístečky. Přilijeme smetanu, necháme probublat, případně dosolíme, opepříme a máme hotovo.
Krok 5: Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží.
Zveřejněno 4. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec ve smetanových kedlubnách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyAp
Moje poznámka
Vepřová plec ve smetanových kedlubnách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyAp
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 minutami
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
kedlubna,
cibule,
tymián,
česnek,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
smetana ke šlehání,
mouka hladká
Komentáře (2)