Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezony a své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 296 kJ / 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,53 g |
Tuky | 3,64 g |
Vláknina | 98,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 58,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme dva kastroly nebo hluboké pánve, menší a větší. V menším rozehřejeme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, necháme za občasného zamíchání zezlátnout. Mezitím nakrájíme řapíky celeru na drobné plátky, mrkev na plátky. Přihodíme k cibuli a necháme restovat několik minut, občas promícháme.
Krok 2: Když už to všechno voní, lehce osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek a rajčatový protlak, zase restujeme pár minut, zalejeme vařící vodou, zamícháme, přiklopíme a vaříme do skoro změknutí mrkve, to je chvilka.
Krok 3: Ve větším kastrolu orestujeme do zlatova na troše oleje kapustu nasekanou na větší kousky, přidáme cuketu nadrobno nakrájenou, osolíme, opepříme, zalejeme obsahem menšího kastrolu, ev. dolijeme vařící vodou do požadované konsistence, přidáme cizrnu/fazole a těstoviny a povaříme do změknutí těstovin.
Krok 4: Tipy:
- podáváme tak, jak je uvařeno
- další porce zakápneme olivovým olejem, posypeme parmezánem a bazalkou
- pokud už jsme vyjedli všechny těstoviny, zbytek projedeme tyčovým mixerem do krémova, přidáme trochu demi glace, provaříme a dozdobíme krutonky
- podáváme tak, jak je uvařeno
- další porce zakápneme olivovým olejem, posypeme parmezánem a bazalkou
- pokud už jsme vyjedli všechny těstoviny, zbytek projedeme tyčovým mixerem do krémova, přidáme trochu demi glace, provaříme a dozdobíme krutonky
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LWM
Moje poznámka
Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LWM
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno před 22 hodinami
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová polévka od babičky
Vlak0078 před 18 minutami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Verastysova před 47 minutami
Minutkový gulášek se žampiony a červenou kapií
MarieJana před 48 minutami
Vázané koláčky od babičky
Cikitaka před 1 hodinou
Cikánská hovězí
Sahula před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
Lucinka1 před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
LenuleJ. před 1 hodinou
Sicilské brambory
zofkak1 před 1 hodinou
Mrkvové řezy s tvarohem a vůní perníku
jana1974 před 1 hodinou
Znojemská vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Suroviny:
cibule,
česnek,
celer,
mrkev,
protlak rajčatový,
kapusta,
cizrna sterilovaná,
těstoviny,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (1)