Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 119 kJ / 3 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,77 g |
| Tuky | 268,74 g |
| Vláknina | 26,56 g |
| Cholesterol | 834 mg |
| Sodík | 7,04 g |
| Sůl | 17,15 g |
| Sacharidy | 64,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmYK
Moje poznámka
Šumavský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmYK
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 5 minutami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 49 minutami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 4 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 5 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 6 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 7 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 8 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina anglická,
salám měkký,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
hořčice plnotučná,
pepř,
mouka polohrubá,
voda,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová
Komentáře (2)