Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roládka z horkovzdušné fritézy

Horkovzdušná fritéza je velký pomocník v kuchyni, který nám usnadní a zrychlí přípravu pokrmu. Upéct v ní můžeme i třeba jen jednu porci. Třeba šťavnatou a chutnou kuřecí roládku s hořčicí, plněnou slaninou s vejci a okurkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 77 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 47 min

77 min (30 min příprava + 47 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 004 kJ /
957 kcal
Bílkoviny91,76 g
Tuky64,06 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 476 mg
Sodík 952 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy3,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prso rozkrojíme tak, abychom z něj měli celistvý plát. Naklepeme jej, posolíme, opepříme, pokapeme worcesterovou omáčkou z obou stran a potřeme z jedné strany také hořčicí. Krok 2: Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Vložíme na olejem vymazanou pánev a lehce opečeme. Přelijeme rozkvedlaným vejcem, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout. Hotovou placku necháme vychladnout. Krok 3: Vychladlou vaječnou placičku dáme na maso, poklademe proužky okurky, boční okraje přeložíme a pevně srolujeme. Krok 4: Roládu zajistíme jehlami nebo párátky a převážeme potravinářskou nití. Potřeme olejem a dáme do horkovzdušné fritézy péct na 35 minut na 200 °C a poté na dalších 12 minut na 100 °C. Během pečení dvakrát obrátíme. Krok 5: Odstraníme nit a podáváme s hranolky, nebo bramborami a tatarskou omáčkou.

TIP: Pořídit horkovzdušnou fritézu se vyplatí

Zveřejněno 19. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owNj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owNj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mám dotaz ohledně doby pečení. Opravdu je ten druhý čas 120 minut na 100 stupňů?

Dada66: 12 minut, moc děkuji, opravila jsem to.🙂🙂

Jaromíra18 : děkuji za recept do horkovzdušné fritézy. :yes: moc toho v ní nedělám ,ale tohle se mi moc líbí a určitě bude i chutnat .:-). :-K
Dáváte je na rošt nebo přímo na pánev ,ev. pečící papír ? Podle fotky asi na pánev .

Jaru,moc fajn nápad:-K:yes:Já to dělala z vykostěných stehen,přčišlo mě to šťavnatější:yes:

Suroviny:
maso, slanina, vejce, olej, okurka čerstvá, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]