Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 345 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,08 g |
Tuky | 31,59 g |
Vláknina | 1,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným česnekem. Vše podle chuti. Necháme asi 10 minut odstát.
Krok 2: Mezitím nakrájíme rajčata na kolečka, nachystáme plátky sýru. Do každé mezery lilku dáme 1 kolečko rajčete , plátek sýra a kousek feferonky. Kdo nemá rád pikantní, feferonku vynechá. Poté pokapeme celý lilek olivovým olejem, dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme na 220 st. 20-30 min. Podáváme se zeleninovým salátem nebo chlebem.
Zveřejněno 23. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ježečkový lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rzyE
Moje poznámka
Ježečkový lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rzyE
Nejnovější recepty
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 2 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 2 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 2 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 3 hodinami
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 4 hodinami
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 52 minutami
Rýžový nákyp
panilek před 1 hodinou
Kefírové řezy
Cecilka21 před 1 hodinou
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 1 hodinou
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 3 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 4 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 4 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 4 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
česnek,
olej olivový,
rajče,
sýr tvrdý,
feferonka,
voda
Komentáře (1)