Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem I

Plněné bramborové knedlíky jsou vynikající české jídlo, které spojuje tradiční chutě a jednoduchost. Měkké bramborové knedlíky ukrývají v sobě lahodnou náplň z uzeného masa, což jim dodává skvělou šťavnatost a intenzivní chuť.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MonikaP MonikaP

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 928 kJ /
2 373 kcal
Bílkoviny113,43 g
Tuky22,81 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 422 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,21 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku.
Vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme ještě mouku (pokud se těsto lepí). Krok 2: Rozdělíme těsto na dvě poloviny, aby se s ním lépe pracovalo. Vyválíme ho na větší plát, kulatým vykrajovátkem vykrájíme kolečka a ta ještě trochu vyválíme. Krok 3: Plníme uzeným masem (nakrájeným na kostičky nebo namletým). Zabalíme do kuličky. Krok 4: Vložíme do vařící osolené vody. Až vyplavou na povrch, jsou hotové. Krok 5: Podáváme s osmaženou cibulkou a zelím.

Zveřejněno 21. 5. 2019

Poznámka autorky MonikaP

Já plnila namletým uzeným masem. Lépe se to i balí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ZYR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ZYR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bramborové knedle plněné uzeným masem, bramborové knedlíky plněné masem, varime s kucharem bramborovy knedlik plneny uzeným masem, bramborové knedlíky plněné uzeným, bramborové knedlíky s uzeným masem, bramborove knedlíky plněné uzení, knedlík s uzením, bramborove koule plněne nakrajenym masem a zelim, recept na plnena knedliky z uzením, plněné knedlíky, plnené bramborové knedlíky recept, recepty,bramborové knedlíky plněné uzeným, recept plněne bramborové knedlíky, plněné bramborové knedlíky, bramborové koule plněné uzeným masem, bramborové knedlíky plněné uzeným masem, koblížky s uzeným masem

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, krupice dětská, vejce, maso uzené, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu