Houbové nočky/halušky na cibulce
Podle receptu připravíme velmi jednoduchý a poměrně rychlý pokrm. Na pánvi osmahneme krájený špek s cibulí a přimícháme moučné nočky, uvařené ve vodě s houbami. Jednotlivé porce na talíři posypeme krájenou petrželovou natí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 414 kJ / 2 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,24 g |
| Tuky | 56,88 g |
| Vláknina | 25,25 g |
| Cholesterol | 302 mg |
| Sodík | 975 mg |
| Sůl | 2,34 g |
| Sacharidy | 307,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve dáme vařit do většího hrnce houby, mletý kmín a sůl. Vaříme 10–15 minut.
Krok 2: Mezitím vymícháme z polohrubé mouky, hladké mouky, mléka a vejce těsto na nočky. Připravíme vláčné těsto, které by nemělo být ani husté, ani řídké. Na pár minut ho odložíme.
Krok 3: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka.
Krok 4: Na pánvi vyškvaříme slaninu se sádlem, přidáme cibuli a později i prolisovaný česnek.
Krok 5: Restujeme vše do zlaté barvy a dokřupava, těsně před koncem přidáme nakrájený pórek a už jen krátce orestujeme.
Krok 6: Nočky tvoříme přes haluškovač do vařící vody s houbami. Až vyplavou, necháme je minutku vařit. Děrovanou naběračkou vytahujeme nočky s houbami a vhazujeme do pánve s cibulovou směsí.
Krok 7: Vše v pánvi smícháme, dochutíme čerstvě mletým pepřem a případně solí. Vmícháme petrželku a můžeme podávat.
Zveřejněno 23. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové nočky/halušky na cibulce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyqY
Moje poznámka
Houbové nočky/halušky na cibulce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyqY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
sůl,
houby sušené,
cibule,
česnek,
slanina uzená,
sádlo,
pepř mletý,
kmín mletý,
pórek,
petrželka
Komentáře (3)