Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 576 kJ / 3 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,40 g |
Tuky | 239,75 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 79,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček omyjeme, na kůžičce uděláme několik zářezů nožem, aby se v troubě nekroutil při pečení. Do zářezů vetřeme sůl a kmín.
Krok 2: Na pekáč s grilovacím roštem dáme omyté neoloupané brambory, které předtím několikrát propíchneme buď vidličkou nebo párátkem (aby troubě tzv. nevybouchly), posolíme, posypeme řeckými bylinkami a práškovou hořčicí. K bramborám přidáme bůček, podlijeme trochou vody.
Krok 3: Dáme do trouby na 220°C tak na 15 minut, poté maso přiklopíme, snížíme teplotu na 160°C a pečeme cca 90 minut. Během pečení maso občas podléváme výpekem.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bůček s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvK9
Moje poznámka
Vepřový bůček s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvK9
Nejnovější recepty
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 56 minutami
Zabaglione s jahodami
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno před 18 hodinami
Spicy chicken tenders
Přidáno před 20 hodinami
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno 31. 5. 2025 12:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
LILIANA0701 před 1 hodinou
Šišky z mletého masa v královské slanině
Andaluzie před 1 hodinou
Kynuté tlačené koláčky
Teruli před 4 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí
martiline před 11 hodinami
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
MarcelaPa před 12 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Irena_Hrr před 13 hodinami
Rychlý čočkový salát
Cejenka před 13 hodinami
Medová kuřecí prsa
Gustavo před 14 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Renefer před 14 hodinami
Jahodová zmrzlina
Vilem1 před 15 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
sůl,
kmín celý,
voda,
brambory,
bylinky,
hořčice,
sůl
Komentáře (8)
A já bláha si doposud myslel, že se "krupón" nařezává proto, že aby bůček snáze pustil sádlo...
Prášková hořčice - je už tady konečně k mání jiná než Colman's ?