Bůček na bramborách

Baconmann Kuchař: Baconmann

Doba přípravy: 120 - 150 minut 4-6 (podle hladu) Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1 kg bůčku s kůží i kostí
1,5 kg oloupaných brambor
sůl
kmín
pepř
sádlo
voda (vývar)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na bůčku nakrájíme na proužky (kostičky), posolíme posypeme kmínem,
    brambory nakrájíme, třeba na čtvrtky, a posolíme.

  2. V pekáči rozehřejeme sádlo, nasypeme brambory, na ně položíme bůček kůži dolů, mírně podlijeme vodou (vývarem), a dáme přikrytý pekáč do rozehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinku.

  3. Koukneme se do pekáče, v případě potřeby podlijeme a bůček otočíme kůží nahoru a dopékáme při teplotě 220 °C už bez přikrytí, až je kůrčička dozlatova upečená.

Poznámka

To je základní verze. Kdo má rád různá koření jako majoránku, tymián, grilovací koření a podobně.... může přidat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 834 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůček na bramborách

  • Eja57 Eja57

    Dělám podobně - z vykostěného libového bůčku, jen ještě mezi brambory sypu oloupané stroužky česneku vcelku a někdy i větší kusy mrkve - ta "podestýlka" je skoro lepší než to maso:-D
    Bramborám se udělá při pečení na povrchu taková jemná "krusta" a ani 90 minut jim nevadí - chce to aspoň tu hodinku s nimi nic nedělat, nepromíchávat, prostě nechat je být...stejně dělám i kuře...

    Odpovědět

  • Baconmann Baconmann(autor receptu)

    JanaDorazinova: Kupodivu brambory nebyly rozvařené a pokud je maso z mladého kusu, není nutné péci déle. P.S. Když děláte, například francouzské brambory, máte je také rozvařené?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nevím, nejsou ty brambory pak rozvařené? Bůček bych asi pekla déle, než brambory

    Odpovědět

Tématické fráze: kolumbijske drogove kartely filmy

Zapomněl/a jsem heslo