Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 557 kJ / 2 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,78 g |
Tuky | 151,07 g |
Vláknina | 19,10 g |
Cholesterol | 815 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 271,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme ovesné vločky, mouky, kypřící prášek a cukr, potom přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kostičky. Ze všech surovin vypracujeme drobenku.
Krok 2: Náplň si připravíme tak, že smícháme tvaroh s vejcem, mlékem, vanilkovým extraktem a cukrem.
Krok 3: Rebarboru očistíme a nakrájíme cca na 0,5-1 cm velké kousky, jahody přepůlíme a dáme s rebarborou do misky. Promícháme se škrobem a cukrem.
Krok 4: Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Do formy dáme 2/3 drobenky, na ni dáme tvarohovou náplň, dále rozprostřeme ovocnou směs a posypeme zbytkem drobenky.
Krok 5: Koláč pečeme 30 minut na 180°C. Dokud drobenka nezezlátne.
Zveřejněno 5. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZA06
Moje poznámka
Bezlepkový rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZA06
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 6 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 6 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 8 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 10 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 10 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 11 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné,
mouka rýžová,
moučka kokosová,
cukr třtinový,
máslo,
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh,
mléko,
vejce,
cukr třtinový,
extrakt vanilkový,
cukr vanilkový,
rebarbora,
kompot jahodový,
škrob,
cukr moučkový
Komentáře (2)
Jsem to ale nedovtipa
Peču s rebarborou a čerstvými jahodami 2x týdně (na křehkém těstě předpečeném naslepo)
Škrob používám běžně..., ale tady mi to nedoplo
Děkuji