Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 557 kJ / 2 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,78 g |
Tuky | 151,07 g |
Vláknina | 19,10 g |
Cholesterol | 815 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 271,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme ovesné vločky, mouky, kypřící prášek a cukr, potom přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kostičky. Ze všech surovin vypracujeme drobenku.
Krok 2: Náplň si připravíme tak, že smícháme tvaroh s vejcem, mlékem, vanilkovým extraktem a cukrem.
Krok 3: Rebarboru očistíme a nakrájíme cca na 0,5-1 cm velké kousky, jahody přepůlíme a dáme s rebarborou do misky. Promícháme se škrobem a cukrem.
Krok 4: Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Do formy dáme 2/3 drobenky, na ni dáme tvarohovou náplň, dále rozprostřeme ovocnou směs a posypeme zbytkem drobenky.
Krok 5: Koláč pečeme 30 minut na 180°C. Dokud drobenka nezezlátne.
Zveřejněno 5. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZA06
Moje poznámka
Bezlepkový rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZA06
Nejnovější recepty
Mořský vlk s bylinkami a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 6 hodinami
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Smahova před 42 minutami
Pajšl - plíčky na smetaně
Danatafi před 1 hodinou
Chutné vafle
jenisovah@gmail.com před 1 hodinou
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Zuzik.1989 před 1 hodinou
Plněné papričky podle mé babičky
Sumaru před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Hanina_ před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným a zeleninou
Janek88 před 2 hodinami
Ciabatta
vobornik.radek před 4 hodinami
Koprová omáčka
pavelale před 5 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné,
mouka rýžová,
moučka kokosová,
cukr třtinový,
máslo,
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh,
mléko,
vejce,
cukr třtinový,
extrakt vanilkový,
cukr vanilkový,
rebarbora,
kompot jahodový,
škrob,
cukr moučkový
Komentáře (2)
Jsem to ale nedovtipa
Peču s rebarborou a čerstvými jahodami 2x týdně (na křehkém těstě předpečeném naslepo)
Škrob používám běžně..., ale tady mi to nedoplo
Děkuji