Bezlepkový rebarborový koláč

Moučníky Dia a bezlepkovéKoláče a buchty Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 1 názor

Moučníky Dia a bezlepkovéKoláče a buchty Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 1 názor

Suroviny 12 porcí

Drobenka:
100 g bezlepkových ovesných vloček
100 g rýžové mouky
50 g kokosové mouky
4-5 lžic třtinového cukru
100 g másla
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu v kostce
2 lžíce mléka
1 vejce
1 lžíce třtinového cukru
trocha vanilkového extraktu
1 a 1/2 vanilkového cukru
Ovocná vrstva:
4-5 řapíků rebarbory
1 plechovka jahodového kompotu (nebo cca 10 čerstvých jahod)
1 lžíce škrobu
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme ovesné vločky, mouky, kypřící prášek a cukr, potom přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kostičky. Ze všech surovin vypracujeme drobenku.

  2. Náplň si připravíme tak, že smícháme tvaroh s vejcem, mlékem, vanilkovým extraktem a cukrem.

  3. Rebarboru očistíme a nakrájíme cca na 0,5-1 cm velké kousky, jahody přepůlíme a dáme s rebarborou do misky. Promícháme se škrobem a cukrem.

  4. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Do formy dáme 2/3 drobenky, na ni dáme tvarohovou náplň, dále rozprostřeme ovocnou směs a posypeme zbytkem drobenky.

  5. Koláč pečeme 30 minut na 180°C. Dokud drobenka nezezlátne.

Komentáře k receptu Bezlepkový rebarborový koláč

  • casino casino

    "1 lžíce škrobu"
    Jsem to ale nedovtipa;-)
    Peču s rebarborou a čerstvými jahodami 2x týdně (na křehkém těstě předpečeném naslepo)
    Škrob používám běžně..., ale tady mi to nedoplo:-(
    Děkuji:-K

    Odpovědět