Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 700 kJ / 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,36 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,21 g |
Sůl | 15,42 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Cuketu nastrouháme z 2/3 na velkých slzách, zbytek na malých.
Bagety překrojíme podélně na půl (jako bychom je chtěli naplnit) a pak podélně na tři pruhy, potom příčně na kostičky.
Vysypeme do mísy. Přidáme vejce, sůl a zamícháme. Teď můžeme vmíchat špaldovou mouku. Hrubou moku přisypáváme po troškách, až se nám zdá těsto dostatečně husté. Necháme 20 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím připravíme mouku na obalení, misku na vařené knedlíčky, tác na syrové knedlíčky s trochou mouky a něco na vyndávání hotových knedlíčků. Já mám takovou lopatku z umělé hmoty s vyřezanými otvory, úžasná věc, najednou vyndám spoustu právě vařeného. Nyní opět zkontrolujeme hustotu těsta a podle toho přidáme hrubou mouku. Těsto nesmí být příliš tuhé. Namočenými prsty vyndáváme kousky těsta, tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a skládáme na tác s moukou, aby se nepřilepily. Je lepší připravit všechny (dva tácy) a pak je dát do vroucí vody, aby se všechny vařily stejně dlouho. Hotové jsou za 15-20 min od začátku varu. Krok 3: Příloha vhodná téměř ke všemu, i jako knedlíky s vajíčkem. Dají se zmrazit a použít při další příležitosti. Také lze dát o bagetku víc a dát méně mouky.
Zveřejněno 22. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo-cuketové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KP9r
Moje poznámka
Bramborovo-cuketové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KP9r
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 4 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 13 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 13 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 13 minutami
Grilované krevety
Fitulka před 1 hodinou
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 1 hodinou
Masové koule na žampionech
Fitulka před 1 hodinou
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 1 hodinou
Žampiónová polévka
Janysekm před 2 hodinami
Jednoduché langoše
PetrZappa před 3 hodinami
Květákové placičky
TondaJ před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 5 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
bageta,
mouka špaldová celozrnná,
mouka hrubá,
sůl
Komentáře (1)