Koláč s jablky a tvarohem z dvojího těsta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 038 kJ / 7 657 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,76 g |
Tuky | 430,98 g |
Vláknina | 44,48 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 594 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 814,60 g |
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, vejce, studené máslo nakrájené na kostičky a smetanu nebo rum. Vše dobře propracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici odpočinout. Krok 4: Těsto vyválíme na velký plech s vyšším okrajem a poklademe jablkovou náplní, pak potřeme tvarohovou náplní a zalijeme tmavým těstem. Krok 5: Tmavé těsto
Vejce ušleháme s cukrem. postupně přidáváme ostatní suroviny a šleháme.
Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi hodinu, ale záleží na typu trouby, každá peče jinak. Pro jistotu zkusíme špejlí.
Zveřejněno 20. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s jablky a tvarohem z dvojího těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rJYp
Moje poznámka
Koláč s jablky a tvarohem z dvojího těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rJYp
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
sůl,
vejce,
smetana kysaná,
jablko,
cukr,
skořice mletá,
pudink vanilkový,
alobal,
smetana ke šlehání,
cukr,
kůra citronová,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao
Komentáře (1)