Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky se šunkou plněné sýrem

Palačinky se šunkou plněné sýrem jsou lahodné a syté slané jídlo, které skvěle poslouží jako rychlá večeře. Jemné palačinky zapečené se šťavnatou šunkou a plněné sýrem tvoří neodolatelnou kombinaci, kterou si oblíbí celá rodina.

Hodnocení receptu je 4,6 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 428 kJ /
2 253 kcal
Bílkoviny125,61 g
Tuky96,37 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 798 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,67 g
Sacharidy217,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko a vejce smícháme ve větší misce a postupně dosypáváme mouku. Vše důkladně smícháme do tekutého těsta, ve kterém nejsou žádné hrudky. Krok 2: Dále nakrájíme na malé kousky pórek, šunku a bazalku a postupně přidáme do již hotového těsta. Krok 3: Na sporáku řádně rozehřejeme pánev. Jakmile je rozehřátá, mašlovačkou na ni naneseme tenkou vrstvu oleje. Krok 4: Ve chvíli, kdy má olej tu správnou teplotu, vlijeme do pánve pomocí naběračky dostatečné množství těsta, které vytvoří krásnou palačinku ve tvaru prakticky dokonalého kruhu. Krok 5: Poté, co je dozlatova osmažena první strana, obrátíme pomocí špachtle na druhou stranu a také ji smažíme dozlatova. Krok 6: Hotovou palačinku přendáme na talíř a posypeme již nastrouhaným sýrem (použijte sýr dle své chuti). Krok 7: Ostatní palačinky srolujeme a ideálně zakryjeme poklopem, aby příliš rychle nechladly.

TIP: Palačinky naslano - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 6. 11. 2018

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6JAn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6JAn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Těsto bylo moc husté, tak jsem ředila minerálkou. Jinak jako změna dobrá, mně chutnalo, rodina nechce.

Palačinky u nás doma měly úspěch, zítra je budu dělat znovu :-8 :yes:

Tématické fráze:
palačinky se šunkou a sýrem, plněné palačinky, palačinky se sýrem, palačinka se šunkou a sýrem, palačinky se sýrem a sunkou, slané palačinky, palacinky se sunkou, palačinky plnene sunkou, slane palačinky plněné šunkou, zapečené palačinky se šunkou a sýrem, palacinky s dusenou sunkou, zapečené palačinky se sýrem a šunkou, palačinky se se šunkou, palněné slané palačinky šunkou a sýrem, slané palačinky se sýrem, palačinky se se šunkou a sýrem, slane palacinky se sunkou a syrem, plnene palacinky sirem a sumkou, palačinky plněné, plněné palačinky sunkou

Suroviny:
mléko polotučné, vejce, mouka hladká, šunka, sýr, pórek, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu