Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná buchta raz dva

Rychlá, jednoduchá a přesto neodolatelně dobrá. Stačí pár surovin, chvilka času a na stole máte vláčný moučník plný jablek, skořice a jemné vůně čokolády. Ideální, když chcete upéct něco sladkého na poslední chvíli.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fraudidi fraudidi

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Pech o rozměrech 40 × 30 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 083 kJ /
2 171 kcal
Bílkoviny54,64 g
Tuky39,30 g
Vláknina30,90 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 453 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy384,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Jablka omyjeme a nastrouháme. Krok 3: Přidáme vejce, cukry a olej. Nakonec vmícháme mouku s kypřicím práškem. Čokoládu nalámeme na kousíčky a přidáme do těsta. Krok 4: Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
Zda je upečeno zkoušíme špejlí. Když se na ní těsto po vpíchnutí nelepí, je hotovo.

TIP: Jablečné koláče - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 7. 10. 2011

Poznámka autorky fraudidi

Poprvé jsem dělala s čokoládou a celý plech zmizel během odpoledne :-), teď zkouším bez čokolády tak uvidíme. Jinak lze různě obměňovat např. polít čokoládovou polevou, přidat nastrouhané ořechy nebo rozinky. Fantazii se meze nekladou a úspěch je zaručen!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná buchta raz dva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jO0y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná buchta raz dva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jO0y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rychlá a dobrá. 😊

Hotovo...upečeno...vynikající...s dovolením jsem přidala i fotky...:-):-):-)

Buchta je právě v troubě....zatím vypadá dobře....:-):-):-)

Pekla jsem skoro podle receptu, jen jsem přidala lžíci oleje navíc a trochu vody. Pekla jsem na horkovzduch - 160C, cca 30 minut, dobrůtka :)

Dělám podobné řezy a jsou moc dobré:yes:+

Tento koláč dělám už dlouho,je to fakt rychlovka,občas přidám kakao,někdy čokoládu,ale je vždycky dobrý,protože koláč s těma jablkama není suchý,přesto,že je tam tak málo tuku:yes::-K

Zrovna jsem něco podobného dopekla. Ale bez čokolády;-):yes:

Tématické fráze:
jablečná buchta, babiččina jablečná buchta, buchta s jablky, jablečná buchta s ořechy, buchta raz dva, jablečné buchty, míchaná buchta, babicciny jablecne buchty, koláč raz dva, jablečná buchta bez oleje, jablečná buchta bez pečení, recept jablecna buchta, babiččiny buchty jablecna, jablečná buchta s rozinkami, buchta raz dva tři, míchaná buchta s jablky, jablecna buchta raz dva, babičina buchta s jablky, babiččina jablečná buchta s jablky, buchty s jablky

Suroviny:
jablko, vejce, mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr moučkový, olej, cukr skořice, čokoláda, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu