Pečený květák se zálivkou a kapary
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 555 kJ / 611 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 62,85 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 9,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, vložíme do sáčku, přidáme olej a pořádně protřepeme, aby se květák obalil olejem. Pekáček po dně posypeme jemně solí, poklademe květákem a ještě osolíme. Upečeme na skus na 200 stupňů asi 30 minut.
Krok 2: Mezitím připravíme zálivku. Do misky dáme olej, citronovou šťávu, sůl a pepř, cukr, nasekané kapary a petrželku nebo pažitku. Promícháme a vlijeme na horký květák.
Krok 3: Takto upravený květák chutná skvěle jako hlavní chod, ale také samostatně jako studený i teplý salát.
Zveřejněno 14. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený květák se zálivkou a kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6LrL
Moje poznámka
Pečený květák se zálivkou a kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6LrL
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 11 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 12 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 14 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 15 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 16 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Suroviny:
květák,
sůl mořská,
olej olivový,
olej olivový,
šťáva citronová,
sůl,
pepř,
cukr,
kapary,
petrželka
Komentáře (2)