Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 980 kJ / 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 22,69 g |
Vláknina | 2,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 4,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a dva malé nebo 1 větší zapékací pekáček vyložíme pečicím papírem. Sůl a koření smícháme, z menší hlávky zelí uřízneme z prostředku 2 kola i s košťálem. Maso očistíme, dle potřeby nařízneme okraj a lehce naklepeme.
Krok 2: Do pekáčku vložíme kolo zelí, odstraníme košťál, potřeme olejem a posypeme směsí koření.
Na zelí položíme maso, opět potřeme olejem a posypeme kořením, totéž uděláme s druhým
kolem zelí a masem. Krok 3: Pokud máme dva pekáčky, dáme oba na plech a zakryjeme alobalem. Pokud máme v jednom pekáčku, dáme péct na mřížku. Pečeme 30 minut, odkryjeme alobal a dopečeme ještě 10-15 minut. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo chlebovými knedlíčky.
Na zelí položíme maso, opět potřeme olejem a posypeme kořením, totéž uděláme s druhým
kolem zelí a masem. Krok 3: Pokud máme dva pekáčky, dáme oba na plech a zakryjeme alobalem. Pokud máme v jednom pekáčku, dáme péct na mřížku. Pečeme 30 minut, odkryjeme alobal a dopečeme ještě 10-15 minut. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo chlebovými knedlíčky.
Zveřejněno 16. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k99r
Moje poznámka
Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k99r
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 3 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 5 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 8 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 1 hodinou
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 3 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 5 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 5 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 6 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 7 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 9 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 10 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 11 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 11 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
zelí bílé,
olej,
sůl,
paprika sušená sladká,
sušená bazalka,
pepř,
kmín drcený,
chilli
Komentáře (13)
Přeji hezký den
Ale mám dotaz, vlastně dva. Před vložením do trouby nepodlevame, ani trošku? Podle foto 2. mi to přijde spíš vložené do listů zelí než na uříznuté kolo....