Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 441 kJ / 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,20 g |
Tuky | 31,84 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 1,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší zbytek bramborové kaše kaše smícháme s vejci, máslem solí, kořením a přisypáváme hrubou mouku, aby šly tvořit noky lžící. Tu namočíme před každým nokem do studené vody, aby se těsto nelepilo na lžíci, hned vkládáme do vařící se vody. Hotové jsou, až vyplavou.
Krok 2: Do zbylého těsta přidáme trochu polohrubé mouky, aby se daly tvořit tenké placičky. Pečeme na suché či lehce vymazané pánvi. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 22. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky a placky z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBo8k
Moje poznámka
Noky a placky z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBo8k
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 6 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 16 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Suroviny:
kaše bramborová,
vejce,
máslo,
máslo,
sůl,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
pepř
Komentáře (5)