Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 678 kJ / 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 83,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 885 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vložíme s dýní do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí dýně. Krok 2: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem na jemný krém. Je-li příliš hustá, přidáme vývar a případně přisolíme. Krok 3: Pánvičku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a mírně zezlátnout - pozor na spálení. Necháme na pánvičce zchladnout a chipsy z ní vyndáme. Krok 4: Polévku rozdělíme do misek, těsně před konzumací doplníme nočkem Creme fraiche a sýrovými chipsy.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s creme fraiche a parmezánovými chipsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDBm
Moje poznámka
Dýňová polévka s creme fraiche a parmezánovými chipsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDBm
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
zázvor čerstvý,
vývar drůbeží,
crème frâiche,
sůl,
parmazán
Komentáře (4)