Jednohubky se sedláckou kořeněnou šunkou
Tyto výborné jednohubky jistě potěší na oslavě všechny hosty. Pomazánkové máslo a šunku doplňuje pálivá směs z řepy a křenové pasty. Jednohubky na závěr ozdobíme kouskem sýra a petrželovou natí.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 677 kJ / 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,20 g |
| Tuky | 6,93 g |
| Vláknina | 0,36 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 914 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 3,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájené plátky bagety lehce potřeme po celé řezné ploše pomazánkovým máslem. Plátky šunky diagonálně překrájíme na poloviny.
Krok 2: Řepu nastrouháme najemno a v malé misce smícháme s křenovou pastou.
Krok 3: Na jemném struhadle nastrouháme plátek sýru, například goudy. Nať petrželky opláchneme a osušíme na papírové utěrce.
Krok 4: Na každý plátek bagety poklademe polovinu plátku šunky, přidáme půl lžičky řepy a špetku nastrouhaného sýru. Ozdobíme kouskem petrželky.
Zveřejněno 19. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednohubky se sedláckou kořeněnou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwWX
Moje poznámka
Jednohubky se sedláckou kořeněnou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwWX
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 28 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezpracný perník
Fitulka před 14 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 35 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 53 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Suroviny:
šunka,
pomazánkové máslo,
řepa červená,
křen strouhaný,
sýr strouhaný,
nať petrželová,
bageta
Komentáře (9)
Tady se to ztratí, a to by byla škoda, všechny recepty jsou buď s jablky, nebo s majonézou...
Máš to moc hezké jako vždy