Pomerančová marmeláda s tonka fazolí
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 516 kJ / 3 948 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,60 g |
| Tuky | 2,80 g |
| Vláknina | 28,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 42 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 954,00 g |
Postup přípravy
Do mrazáku vložte malý talířek. Krok 3: V misce smíchejte 3 lžíce cukru s pektinem. Do vřících pomerančů vymačkejte citronovou šťávu bez semínek. Po chvíli přidejte pektin a vařte 5 minut. Pak přidejte zbytek cukru a nastrouhejte 1/2 fazole tonka (lze nahradit pravou vanilkou). Vařte mírným varem 10 min za stálého promíchávání. Krok 4: Na studený talířek a kápněte trochu marmelády pro zkoušku hustoty. Pokud marmeláda rosolovatí, vypněte a plňte skleničky půl cm pod okraj. Skleničky otočte dnem vzhůru na 15 minut. Poté uskladněte.
Zveřejněno 20. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančová marmeláda s tonka fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rnp
Moje poznámka
Pomerančová marmeláda s tonka fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rnp
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 1 hodinou
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 10 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 11 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 16 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 16 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Suroviny:
pomeranče,
cukr krystal,
šťáva citronová,
fazole
Komentáře (1)