Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 171 kJ / 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,63 g |
| Tuky | 34,24 g |
| Vláknina | 18,98 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 281 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 34,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme koření a všechnu zeleninu. Restujeme cca 5 minut.
Krok 2: Orestovanou zeleninu zasypeme paprikou a po zamíchání zalijeme asi hrnkem vývaru nebo vody. Do směsi přidáme rozporcovaného, osoleného kohouta.
Krok 3: Vývar dolijeme tak do 3/4 masa a přivedeme k varu. Hrnec uzavřeme a vaříme 45-55 minut, podle velikosti kousků a stáří kohouta. Musí odpadávat od kosti.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a obereme. Do směsi přidáme smetanu a minutku povaříme. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčka bude jemná.
Krok 5: Pokud budeme chtít více omáčky, použijeme na zahuštění jíšku nebo lžíci mouky rozmíchané v mléce a omáčku provaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s obraným masem a knedlíkem.
Zveřejněno 28. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohout na smetaně z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQ44
Moje poznámka
Kohout na smetaně z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQ44
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Suroviny:
kohout,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
máslo,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
bobkový list,
vývar kuřecí,
smetana,
sůl,
šťáva citronová,
cukr
Komentáře (7)