Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 053 kJ / 2 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,57 g |
Tuky | 227,48 g |
Vláknina | 3,41 g |
Cholesterol | 424 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,23 g |
Sacharidy | 11,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou.
Krok 2: Uložíme do vhodné nádoby, přidáme 5 nakrájených šalotek, mrkev nakrájenou na kolečka, koření, a zalijeme vínem. Necháme 2 dny uležet v chladu. Během té doby porce obrátíme.
Krok 3: Potom maso vyjmeme, necháme okapat a opečeme na másle se zbylou šalotkou, kterou nakrájíme na větší dílky. Zalijeme sklenkou marinády a dusíme pod pokličkou na mírném plameni za občasného přilití marinády. Můžeme péct i v troubě přikryté poklicí.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a přikryjeme, aby neoschlo.
Krok 5: Omáčku ještě chvíli vaříme, rozmixujeme s šalotkami a přilijeme smetanu rozmíchanou se žloutkem. Prohřejeme a maso omáčkou zalijeme.
Krok 6: Podáváme s brambory.
Zveřejněno 5. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po bretaňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYgxX
Moje poznámka
Králík po bretaňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYgxX
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 2 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 5 hodinami
Suroviny:
králík,
slanina,
máslo,
víno bílé,
cibule šalotka,
mrkev,
česnek,
bobkový list,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř,
smetana na vaření,
žloutek
Komentáře (5)