Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 915 kJ / 2 131 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,52 g |
| Tuky | 144,23 g |
| Vláknina | 12,56 g |
| Cholesterol | 1,44 g |
| Sodík | 2,35 g |
| Sůl | 5,62 g |
| Sacharidy | 33,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou kapii a orestujeme, vmícháme hrášek a vejce, osolíme a opepříme. Promícháme.
Krok 3: Směs naneseme na plát masa a pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.
Krok 4: Na zbytku sádla roládu zprudka opečeme ze všech stran a i s výpekem přendáme do pekáčku.
Přidáme bylinky, nakrájenou druhou cibuli a nasekaný česnek. Krok 5: Podlijeme vývarem a pečeme přikryté v troubě na 190 °C.
Během pečení obrátíme a podle potřeby přidáme vývar. Pečeme doměkka. Krok 6: Měkkou roládu vyjmeme a následně odstraníme provázek. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a nakonec vložíme lžičku másla a odstavíme.
Přidáme bylinky, nakrájenou druhou cibuli a nasekaný česnek. Krok 5: Podlijeme vývarem a pečeme přikryté v troubě na 190 °C.
Během pečení obrátíme a podle potřeby přidáme vývar. Pečeme doměkka. Krok 6: Měkkou roládu vyjmeme a následně odstraníme provázek. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a nakonec vložíme lžičku másla a odstavíme.
Zveřejněno 20. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2XB
Moje poznámka
Telecí roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2XB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
kýta telecí,
sůl,
pepř,
slanina,
cibule,
hrášek sterilovaný,
kapie,
vejce,
sádlo,
vývar hovězí,
paprika sušená sladká,
česnek,
mouka hladká,
tymián,
rozmarýn,
máslo
Komentáře (4)