Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Máte rádi gnocchi? V kombinaci s opečeným vepřovým masem, houbami a smetanovo-horčičnou omáčkou vám určitě budou chutnat. Podávejte je posypané nakrájenou petrželkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 532 kJ / 1 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,15 g |
| Tuky | 56,12 g |
| Vláknina | 19,30 g |
| Cholesterol | 198 mg |
| Sodík | 2,88 g |
| Sůl | 7,01 g |
| Sacharidy | 204,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Gnocchi vložíme do vroucí, osolené vody a počkáme než vyplavou, poté scedíme.
Krok 2: Na rozpálenou pánev dáme lžičku oleje a přidáme uvařené gnocchi. Průběžně prohazujeme dokud nejsou gnocchi opečené dozlatova, poté dáme stranou.
Krok 3: Kýtu očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
Maso dáme na rozpálenou pánev, přidáme druhou lžičku oleje a opékáme, než se maso zatáhne, poté přidáme houby a 3 minuty opékáme společně s masem. Krok 4: Maso a houby zalijeme vodou, pro výraznější chuť můžeme přidat houbový bujón a přikryjeme pokličkou. Krok 5: Dusíme cca 10 minut, poté přidáme hořčici, sůl a pepř, promícháme a necháme dusit ještě 15-20 minut. Krok 6: Do hrníčku nalijeme smetanu, přidáme lžíci hladké mouky a pořádně promícháme, abychom se zbavili hrudek. Krok 7: Tuto směs vlijeme za stálého míchání do omáčky a necháme vařit do zhoustnutí zhruba 10-15 minut. Krok 8: Plotnu vypneme a nakonec do jídla vmícháme nakrájenou petrželku.
Maso dáme na rozpálenou pánev, přidáme druhou lžičku oleje a opékáme, než se maso zatáhne, poté přidáme houby a 3 minuty opékáme společně s masem. Krok 4: Maso a houby zalijeme vodou, pro výraznější chuť můžeme přidat houbový bujón a přikryjeme pokličkou. Krok 5: Dusíme cca 10 minut, poté přidáme hořčici, sůl a pepř, promícháme a necháme dusit ještě 15-20 minut. Krok 6: Do hrníčku nalijeme smetanu, přidáme lžíci hladké mouky a pořádně promícháme, abychom se zbavili hrudek. Krok 7: Tuto směs vlijeme za stálého míchání do omáčky a necháme vařit do zhoustnutí zhruba 10-15 minut. Krok 8: Plotnu vypneme a nakonec do jídla vmícháme nakrájenou petrželku.
Zveřejněno 22. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6vrr
Moje poznámka
Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6vrr
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 12 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 15 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 16 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 5 minutami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 7 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 11 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 11 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 13 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 13 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 13 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 14 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 14 hodinami
Suroviny:
gnocchi,
kýta vepřová,
houby mražené,
olej,
voda,
smetana na vaření,
hořčice,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
petrželka,
bujón houbový
Komentáře (2)