Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí, smetanou a medvědím česnekem a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 115 kJ / 1 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,37 g |
| Tuky | 77,80 g |
| Vláknina | 13,40 g |
| Cholesterol | 2,15 g |
| Sodík | 756 mg |
| Sůl | 1,89 g |
| Sacharidy | 26,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme. Šalotku nakrájíme najemno.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a opečeme kousky jater. Přidáme šalotku a společně chvíli restujeme.
Krok 3: V trošce vody rozmícháme lžíci mouky. Játra zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zašleháme připravenou mouku, mírně osolíme a necháme provařit cca 20 minut.
Krok 4: Před koncem přidáme dijonskou hořčici, smetanu a ještě krátce povaříme. Na závěr vmícháme jemně krájený medvědí česnek a dochutíme pepřem.
Zveřejněno 12. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWnEG
Moje poznámka
Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWnEG
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 55 minutami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 16 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 42 minutami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 1 hodinou
Frgálová buchta
Merylas před 1 hodinou
Buchty na páře
Merylas před 1 hodinou
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 1 hodinou
Suroviny:
játra krůtí,
cibule šalotka,
hořčice dijonská,
mouka,
vývar drůbeží,
smetana ke šlehání,
pepř bílý mletý,
sůl,
ghee,
česnek mědvědí
Komentáře (3)