Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 055 kJ / 1 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,56 g |
| Tuky | 73,71 g |
| Vláknina | 8,22 g |
| Cholesterol | 254 mg |
| Sodík | 430 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 29,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hluboké pánvi na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěné, na kostky jako na guláš nakrájené maso, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a zprudka restujeme, aby se maso zatáhlo. Jakmile je maso opečené ze všech stran přidáme sladkou a dle chuti pálivou papriku, promícháme a podlijeme horkou vodou.
Krok 2: Přivedeme k varu, stáhneme teplotu na minimum a pod poklicí za občasného míchání a podlití dusíme do změknutí. Když je maso měkké, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené čerstvé papriky a 3 lžíce sterilované papriky i s nálevem a ještě velmi krátce povaříme.
Krok 3: Pokud budeme podávat s rýží, je omáčka dostatečně zahuštěná cibulí, případně zahustíme 1 lžičkou Solamylu rozmíchanou ve lžíci vody. Ke knedlíkům omáčku zahustíme nejlépe jíškou, kterou přidáme před paprikami a necháme provařit.
Krok 4: Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kostky v paprikách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wm
Moje poznámka
Vepřové kostky v paprikách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wm
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 37 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 44 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 53 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá bílá,
kapie sterilovaná,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
mouka hladká,
jíška
Komentáře (4)