Treska na kampotském a zeleném pepři
Rybí maso by mělo být nedílnou součástí našich jídelníčků. Připravit je chutně a s výbornou přílohou nemusí být nic složitého. Stačí dobře okořenit, přidat výraznější druh pepře do smetanové omáčky a luxusní chutné jídlo je na stole.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 869 kJ / 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,39 g |
| Tuky | 57,35 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 377 mg |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 14,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety pokapeme limetovou šťávou a dáme do chladu aspoň na 30 minut. Poté je osušíme papírovými utěrkami a mírně osolíme z obou stran.
Krok 2: Z každého filetu ukrojíme 3 proužky, můžeme je lehce poprášit solamylem. Zprudka opečeme v rozehřáté pánvi na oleji s máslem z obou stran (z každé 3-4 minuty), poté uchováme v teple.
Krok 3: Současně v menší pánvičce dáme na plátek rozpuštěného másla oba druhy pepře
(kampotský opláchnutý od soli a okapaný na sítku) minutu promícháme, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 4: Přilijeme smetanu a při snížené teplotě necháme probublávat do potřebné hustoty. Dochutíme limetovou šťávou a podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem.
(kampotský opláchnutý od soli a okapaný na sítku) minutu promícháme, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 4: Přilijeme smetanu a při snížené teplotě necháme probublávat do potřebné hustoty. Dochutíme limetovou šťávou a podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem.
Zveřejněno 27. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska na kampotském a zeleném pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Wrl
Moje poznámka
Treska na kampotském a zeleném pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Wrl
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 1 hodinou
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 12 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 34 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 35 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 1 hodinou
Vánočka III
IvaBrabi před 2 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
treska,
sůl,
solamyl,
olej olivový,
ghee,
máslo,
pepř zelený sterilovaný,
pepř,
víno bílé,
smetana
Komentáře (3)