Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Vepřová kotleta je kvalitním druhem vepřového masa a k této úpravě se velice hodí. Určitě vás překvapí výborná chuť omáčky po použitých surovinách. Omáčku můžete zahustit i jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Vhodnou přílohou je rýže.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 785 kJ / 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,63 g |
Tuky | 55,10 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 21,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotletu očistíme, nakrájíme na zhruba 1-2 cm plátky, osolíme a okořeníme pepřem.
Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky, které zprudka orestujeme na oleji na rozpálené pánvi.
Krok 3: K orestované cibuli přidáme maso a restujeme z obou stran cca 1-2 minutky.
Krok 4: Přidáme hořčici a taktéž zarestujeme.
Krok 5: Podlijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit cca 25 minut.
Krok 6: Maso vyndáme a do omáčky přidáme směs smetany a mouky (popřípadě můžeme použít jíšku nebo najemno nastrouhanou bramboru) a necháme provařit do mírného zhoustnutí.
Krok 7: Když nám omáčka zhoustne, přidáme maso, které necháme prohřát v omáčce.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Moje poznámka
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 31 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 36 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 44 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová,
cibule,
olej,
hořčice plnotučná,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)