Vytuněný buřtguláš
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme zelí, takže výsledný buřtguláš opravdu zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,15 g |
Tuky | 12,60 g |
Vláknina | 50,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,01 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 219,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme oloupanou nahrubo pokrájenou cibulku do zlatova. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky (můžeme je i oloupat), osmahneme je a zasypeme gulášovým kořením, mírně osmahneme. Zalijeme pivem a trochu povaříme.
Krok 2: Pak přidáme vývar, oloupané a nakrájené brambory, nakrájené zelí a všechno koření a ingredience kromě majoránky a asi poloviny česneku. Vaříme do změknutí brambor a zelí.
Krok 3: Guláš zahustíme moukou smíchanou v troše vody a řádně provaříme. Asi 5 minut po vypnutí sporáku přidáme zbylý prolisovaný česnek a nadrobno posekanou čerstvou majoránku. Promícháme a necháme trochu odležet.
Krok 4: Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
Zveřejněno 11. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Moje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Nejnovější recepty
Banánový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 3 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno 10. 10. 2025 16:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
schoeniger před 14 minutami
Domácí utopenci
Simona Maskova před 20 minutami
Vláčný jogurtový koláč
Ludmila548 před 46 minutami
Hraběnčiny řezy
Zuzusmol před 55 minutami
Vepřový gyros v pitě
Daninek před 1 hodinou
Kynutý knedlík
Tynaja před 1 hodinou
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
ricci před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
veveruska3 před 2 hodinami
Mrkvová buchta s tvarohem
Janee před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
jaroslav_tucek@seznam.cz před 2 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
česnek,
špekáček,
brambory,
zelí bílé,
pivo světlé,
vývar masový,
masox hovězí,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
koření gulášové,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
koření houbová variace,
květ muškátový,
kurkuma,
majoránka čerstvá
Komentáře (2)