Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené sýrové knedlíčky

Smažené sýrové knedlíčky můžete podávat jako zobání k filmu, na oslavě nebo také jako přílohu k salátům. Knedlíčky jsou ze směsi různých druhů sýra, pečiva a koření. Jednoduše připravíte těsto, necháte odležet a pak jen smažíte.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 30 minut odležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 30 minut odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 986 kJ /
3 343 kcal
Bílkoviny132,57 g
Tuky188,35 g
Vláknina16,70 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 6,97 g
Sůl17,33 g
Sacharidy272,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečivo nakrájíme na kousky. Sýr nahrubo nastrouháme. Cibuli najemno nakrájíme. Krok 2: Olej nalijeme na pánev a zpěníme na něm cibuli, tu poté zalijeme mlékem. Krok 3: Pečivo, sýry, cibuli s mlékem, vejce a koření smícháme dohromady a necháme 30 minut odpočívat. Krok 4: Ve vyšším hrnci rozpálíme olej a lžící vykrajujeme knedlíčky, které vkládáme do oleje a smažíme asi 5 minut. Krok 5: Vyndáme na ubrousek a necháme vsáknout přebytečný olej. Krok 6: Podáváme se zeleninovým salátem nebo vaječným salátem.

TIP: Jak a na čem smažit, aby výsledek byl optimální

Zveřejněno 24. 1. 2024

Poznámka autorky janatka

Recept mám podle " Marek Fichtner " z extra kurzu . Protože jsem doma neměla všechny tyto sýry, tak jsem zaimprovizovala. Použila jsem nivu a goudu. Jinak vše ostatní v knedlíčkách je úplně stejné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené sýrové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xz3n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené sýrové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xz3n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečivo, sýr romadur, mléko, vejce, cibule, petržel, ořech muškátový, olej slunečnicový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu