Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš na jedničku

Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré, díky tomu bude guláš pikantní.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvanDunda IvanDunda

Středně náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 461 kJ /
1 544 kcal
Bílkoviny175,73 g
Tuky70,93 g
Vláknina26,68 g
Cholesterol 407 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy44,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozmačkáme na prkénku s trochou soli. Krok 2: Sádlo rozehřejeme v kastrolu nebo v hluboké pánvi. Přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Pak přidáme česnek a mletou papriku a smažíme, až začne vonět a měnit barvu do tmavší červené. V tuto chvíli přidáme maso. Postupně, aby se neochladil hrnec. Krok 3: Maso osmahneme ze všech stran - stále mícháme. Přidáme zbytek koření. Zalijeme horkým vývarem (asi tak 1 cm) a dusíme do měkka. Osolíme podle chuti. Krok 4: Když je maso měkké, za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku přes čajové sítko, nevzniknou tak hrudky. Hustotu odhadneme během míchání. Vaříme ještě 15 minut, občas zamícháme. Krok 5: Podáváme s bramborami nebo knedlíkem.

TIP: Jak uvařit výborný guláš

Zveřejněno 26. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš na jedničku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7GG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš na jedničku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7GG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Špatně.
Pokud napřed přidáte papriku a až pak bude restovat maso, tak vám guláš zhořkne.

Marie Svarcova: No teď nedávno jsem vařila guláš pro 30+ lidí. V takovém množství taky přidávám trochu mouky. Jakoby ho trochu nadstavim. A třeba my ho kdysi doma taky zahuštovali. Když ji tam není moc, nevidím problém. :-)

:-):yes: vypadá skvěle jen nevím proč mouka :-K

Takhle taky dělám guláš, jen dávám více papriky a cibuli osmažím do hněda. Přidávám foto, pokud nevadí, jinak smažte.:-)

Suroviny:
maso hovězí, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, kmín celý, pepř mletý, paprika sušená pálivá, sádlo, vývar masový, mouka polohrubá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu