Losos v bazalkové omáčce
Tento pokrm spojuje jemnost lososa s aromatickou bazalkou a krémovostí smetany, vytvářející tak bohatou a vyváženou chuť. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo oslavu, která potěší každého gurmána.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 875 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,06 g |
| Tuky | 30,30 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 149 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 0,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na omáčku na olivovém oleji zpěníme šalotky nakrájené nadrobno, zalijeme vínem, necháme vypařit, přilijeme smetanu, přidáme bazalku, osolíme a necháme 5 minut provařit.
Krok 2: Lososa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na přepuštěném másle.
Krok 3: Až bude opečený, přilijeme omáčku a necháme 2 minuty vše povařit.
Zveřejněno 11. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos v bazalkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ21D
Moje poznámka
Losos v bazalkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ21D
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 9 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 26 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 11 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 12 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 14 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 18 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 18 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
cibule šalotka,
smetana,
bazalka čerstvá,
víno bílé,
sůl,
olej olivový
Komentáře (1)