Hovězí vývar s obláčky
Poctivý hovězí vývar, dobrý a silný, se zeleninou a domácí zavářkou, můžete připravit k nedělnímu nebo svátečnímu obědu. Při jeho přípravě nespěchejte, je důležité, aby se vařil velmi pomalu, tím dosáhnete toho, že bude krásně čirý.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 955 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,43 g |
Tuky | 21,44 g |
Vláknina | 5,63 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 10,01 g |
Sacharidy | 137,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme asi 1,5 litru studené vody a přidáme omyté maso. Do hrnce zároveň přidáme sítko s pepřem a novým kořením a dále špetku soli. V hrnci velmi pomalu vaříme asi 3 hodiny, dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti. Během vaření odebíráme pěnu.
Krok 2: Jakmile je maso téměř hotové, nalijeme do jiného hrnce asi 500 ml vody a dáme vařit mraženou zeleninu se špetkou libečku. Vaříme 15 minut.
Krok 3: Vyndáme maso z hrnce. Po vychladnutí obereme z kostí a dáme zatím stranou. Vývar z masa přelijeme přes cedník/sítko do uvařené zeleniny a opět přivedeme k varu.
Krok 4: Připravíme těsto na obláčky smícháním všech ingrediencí. Vidličkou rozšleháme do hladkého, ne příliš tekutého těsta (konzistence asi jako puding).
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Moje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 21 minutami
Cuketový perník
MonikaP. před 42 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 2 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 3 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 4 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 11 hodinami
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
směs zeleninová mražená,
libeček,
voda,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
mléko
Komentáře (4)