Roláda Alžírská káva (světlá)
Připravte roládu plněnou kávovo - likérovým krémem a proloženou kontrastními kousky ovoce. Zde malinami a ostružinami. Uvidíte, že takový vymazlený moučník sklidí při slavnostních chvílích zasloužený úspěch.
Postup přípravy
Krok 1: Postup na korpus:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky utřeme s polovinou cukru a nakonec krátce zašleháme olej. Druhou polovinu cukru použijeme při šlehání bílků na tuhý sníh. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Lehce smícháme žloutkovou hmotu se sněhem z bílků, stěrkou zlehka vmícháme mouku a vylejeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby (horní a spodní ohřev) a pečeme cca 10 minut. Krok 4: Po vytažení z trouby zlehka odřízneme okraje od plechu, přiklopíme roládu dalším kusem pečicího papíru potřeným olejem a vyklopíme. Opatrně odlepíme spodní pečicí papír a znovu ho položíme na roládu. Celý plát otočíme a ještě horký smotáme a necháme vychladnout. Krok 5: Postup na krém:
Večer před pečením rolády svaříme šlehačku s kávou a 1 lžicí cukru krupice. Necháme řádně vychladit přes noc v lednici. Druhý den vyšleháme dohromady s mascarpone a cca 50 ml vaječného koňaku. Krém je ušlehaný velmi rychle - pozor ať se nepřešlehá! Před koncem přisladíme podle chuti moučkovým cukrem a vaječným koňakem. Krok 6: Plát rolády potřeme krémem, přidáme ovoce (ne moc), vhodné jsou ostružiny nebo maliny) a pomocí spodního pečícího papíru smotáme a utáhneme. Krok 7: Máslo a salko ušleháme dohromady, použijeme dle potřeby na povrchové obmazání rolády. Dozdobíme, necháme vychladit a podáváme.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky utřeme s polovinou cukru a nakonec krátce zašleháme olej. Druhou polovinu cukru použijeme při šlehání bílků na tuhý sníh. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Lehce smícháme žloutkovou hmotu se sněhem z bílků, stěrkou zlehka vmícháme mouku a vylejeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby (horní a spodní ohřev) a pečeme cca 10 minut. Krok 4: Po vytažení z trouby zlehka odřízneme okraje od plechu, přiklopíme roládu dalším kusem pečicího papíru potřeným olejem a vyklopíme. Opatrně odlepíme spodní pečicí papír a znovu ho položíme na roládu. Celý plát otočíme a ještě horký smotáme a necháme vychladnout. Krok 5: Postup na krém:
Večer před pečením rolády svaříme šlehačku s kávou a 1 lžicí cukru krupice. Necháme řádně vychladit přes noc v lednici. Druhý den vyšleháme dohromady s mascarpone a cca 50 ml vaječného koňaku. Krém je ušlehaný velmi rychle - pozor ať se nepřešlehá! Před koncem přisladíme podle chuti moučkovým cukrem a vaječným koňakem. Krok 6: Plát rolády potřeme krémem, přidáme ovoce (ne moc), vhodné jsou ostružiny nebo maliny) a pomocí spodního pečícího papíru smotáme a utáhneme. Krok 7: Máslo a salko ušleháme dohromady, použijeme dle potřeby na povrchové obmazání rolády. Dozdobíme, necháme vychladit a podáváme.
Zveřejněno 21. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda Alžírská káva (světlá)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrYyr
Moje poznámka
Roláda Alžírská káva (světlá)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrYyr
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 4 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 17 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh po mém
Jandulice před 2 minutami
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 1 hodinou
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 3 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 14 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 15 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 15 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 16 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
olej slunečnicový,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
káva rozpustná,
cukr krupice,
koňak vaječný,
cukr moučkový,
ovoce,
máslo,
salko
Komentáře (3)