Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové rohlíčky

Moučníky a cukroví s punčovou příchutí jsou u nás velice oblíbené. K libovolné slavnostní příležitosti si pak můžete připravit křehké rohlíčky s lineckým základem, na který usadíte punčovou. náplň s mandlemi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Náročný

Doba přípravy 128 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 8 min

128 min (120 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mandle a piškoty jemně rozsekáme v robotu. Přidáme k nim med, punč a trochu rumu. Z hmoty vyválíme placku (podsypeme trochou moučkového cukru) a tvořítkem vykrájíme rohlíčky, které odložíme do chladu ztuhnout. Krok 2: Z hladké mouky, změklého másla, žloutků a moučkového a vanilkového cukru vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout. Krok 3: Pak z něj vyválíme placku a stejným tvořítkem opět vykrajujeme rohlíčky. Skládáme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme při 170-180 °C po dobu 7-10 minut. Krok 4: Po vychladnutí slepíme rybízovou marmeládou linecký rohlíček s punčovým. Ozdobíme čokoládovou polevou a můžeme podávat.

Zveřejněno 28. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZEm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZEm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mandle, piškoty, med, punč, rum, mouka hladká, máslo, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, marmeláda rybízová, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu