Čočková polévka s bulgurem
Zahřejte se miskou lahodné čočkové polévky s bulgurem, která má lehký nádech Středomoří díky čerstvé bazalce. Ideální volba pro milovníky zdravých a vydatných jídel.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej s máslem. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 2: Přidáme pokrájená rajčata, koření, čočku i bulgur. Zalijeme vývarem, promícháme a na středním plamení vaříme přibližně 30 minut. Občas promícháme.
Krok 3: Nakonec přidáme citronovou šťávu, nasekanou petrželku i bazalku. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme, necháme 5 minut odstát a můžeme podávat. My rádi servírujeme s kapkou kokosového mléka a chlebovými plackami.
Zveřejněno 23. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočková polévka s bulgurem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ2z
Moje poznámka
Čočková polévka s bulgurem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ2z
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 37 minutami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 13 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 13 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 13 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 36 minutami
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 50 minutami
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 14 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 14 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 16 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 16 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 16 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 16 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 16 hodinami
Suroviny:
rajče,
čočka červená,
bulgur,
máslo,
olej,
cibule,
vývar masový,
paprika sušená sladká,
římský kmín mletý,
šťáva citronová,
petrželka,
bazalka čerstvá,
pepř
Komentáře (2)