Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé se žampiony

Karé neboli kotleta patří mezi libové části masa. Z plátků tak můžeme připravit chutný oběd na všední i sváteční den. Podušené maso doplní cibulka, slanina a plátky žampionů. Vhodnou přílohou je třeba rýže.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle. Krok 2: Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, vrátíme plátky masa, dáme kmín, zalijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Krok 3: Následně přidáme plátky žampionů, omáčku ještě dochutíme a vše dodusíme do měkka. Krok 4: Šťávu zaprášíme moukou podle potřeby a požadované hustoty a ještě povaříme.

TIP: Čím zahustit omáčku

Zveřejněno 28. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Y7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Y7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, slanina, žampióny, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín celý, mouka polohrubá, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu