Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupy s opečenou jitrničkou

K masopustu neodmyslitelně patří zabijačka a sní spojené oblíbené zabijačkové dobroty. Mezi jedny z nejoblíbenějších patří bezesporu jitrnice, které můžeme pouze opéct na sádle a podávat s kroupy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody (rychleji se uvaří) a druhý den povaříme do měkka. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zelí propláchneme a necháme okapat na sítku. Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme okapané zelí, vařené kroupy, vše osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, zamícháme a společně prohřejeme. Krok 4: Jitrnice (nebo klobásky) opečeme na sádle. Podáváme s kroupy a dle chuti s kyselou okurkou a paprikou kozím rohem.

TIP: Jak nejlépe připravit jitrnice?

Zveřejněno 29. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupy s opečenou jitrničkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Xxg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupy s opečenou jitrničkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Xxg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jitrnice, sádlo, kroupy ječné, cibule, sádlo, zelí sterilované červené, sůl, pepř mletý, kmín celý, okurky sterilované, paprika kozí roh

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu