Smažený lilek a lehký bramborový salát (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Suroviny 2 porce

Salát :
4 střední brambory
2 lahůdkové cibulky
konzerva sterilovaných krájených žampionů (400 g)
sůl
pepř
1 PL plnotučné hořčice
1 PL olivového oleje
Smažený lilek:
lilek
tekutá "Marináda na kuře" (zn. Avokádo)
řepkový olej na smažení (minimum)
1 PL Vegan eggie
hladká mouka
kukuřičná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme vcelku ve slupce. Vychladlé je oloupeme, nakrájíme na hranolky nebo půlměsíčky. Lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka a posypeme s nimi brambory spolu s žampiony bez nálevu.
    Osolíme, opepříme, zastříkneme olejem, přidáme hořčici. Vše smícháme, ochutnáme a jsme-li spokojeni, necháme v chladu rozležet.

  2. Lilek pokrájíme na půlcentimetrové plátky, z obou stran smočíme v marinádě na kuře. Dáme odležet na cca půl hodiny do lednice. V misce smícháme PL Vegan eggie se 40 ml studené vody.
    Vznikne tekutá náhrada jednoho vejce. Tekutinu zahustíme hladkou moukou na konzistenci řidšího těstíčka. Plátky lilku od marinády neutíráme. Omočíme je i s jejími zbytky v těstíčku a obalíme v kukuřičné strouhance.

  3. Smažíme z obou stran na olejem lehce zastříknuté pánvi na střední teplotu, abychom lilek doměkka prosmažili, ale nepřipálili. Hotový lilek odsajeme na ubrousku od zbytku tuku. Dosolíme ho až na talíři.

Komentáře k receptu Smažený lilek a lehký bramborový salát (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty