Cizrnové skoro "jitrničky"

Suroviny

1 hrnek suché cizrny
1/2 hrnku rýže
1/2 hrnku ječných krup
1-2 větší cibule
5-6 stroužků česneku
oleje
pepř
sůl
majoránka
alobal nebo potravinářská fólie

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc a druhý dne ji v neosolené vodě uvaříme doměkka.

  2. Scedíme a necháme vychladnout.

  3. Do hrnce dáme ječné kroupy a když jsou skoro hotové, přisypeme rýži. Uvařenou cizrnu rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme uvařené kroupy s rýží a necháme vychladit.

  4. Na pánev dáme olej a osmahneme na něm do sklovata drobně pokrájenou cibuli. Přidáme ke směsi z cizrny, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou.

  5. Směs dáme na potravinovou fólii nebo na alobal, mokrýma rukama ho vytvarujeme do válečku a pevně zabalíme.

  6. Okraje stočíme (jako u bonbonů) a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny.

  7. Po ztuhnutí můžeme „jitrničky“ vybalit z fólie a podávat buď studené, dát na pár minut zapéct do trouby nebo osmahnout na pánvi. Podáváme se zelím nebo strouhanou červenou řepou a bramborem či pečivem.

Komentáře k receptu Cizrnové skoro "jitrničky"

Tématické fráze: recepty z cizrny cizrnové knedlíky cizrnovy tatarák jitrtnice s červeným zelím jitrnice s červený mzelím cizrnové sumeček nilsky bezmasá jídla recepty tatarák z cizrny polévka z jítrnice s cizrnou cizrnove jidlo cizrna a kroupy recepty recepty cizrna a kroupy cizrnové válečky jak se pečou jitrničky babicovy dobroty cizrnové karbanátky recept cizrnove knedliky cizrnové recepty jídlo z cizrny bezmasá jídla