Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků, kdy se stoly prohýbají pod tíhou sladkostí.
Postup přípravy
Krok 1: Kapry nafiletujeme a hodně osolíme.
Krok 2: Vložíme do nádoby a dáme do lednice.
Krok 3: Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice.
Krok 4: Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby kostí a kůže.
Krok 5: Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vkládáme do nádoby střídavě po vrstvách - řada ryby, na to na proužky cibule, koření od každého asi 4 kousky, zelí (strouhaná zelenina - nemusí být).
Krok 6: Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody a soli.
Krok 7: Přidáme bobkový list, nové koření celé, celý pepř a uzavřenou nádobu dáme do lednice.
Krok 8: Již za 4 dny si můžeme pochutnat na zavináčích. Příloha: rohlík
Zveřejněno 25. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlOK
Moje poznámka
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlOK
Nejnovější recepty
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno před 1 hodinou
Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Papriky plněné kuskusem s restovanou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Krekry s chia semínky
Přidáno 2. 6. 2025 08:00
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno 2. 6. 2025 06:15
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veky
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 11 sekundami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lucie1001 před 15 minutami
Citrónové muffiny s mákem
marepavla před 1 hodinou
Babiččina hrachovka
Kajkajak před 2 hodinami
Penne s kuřecím masem a nivou
helen.fon@seznam.cz před 3 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
jamajka před 3 hodinami
Salát z bílé ředkve
Ucilu před 4 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
Ofce.11 před 6 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
tara23 před 7 hodinami
Mleté maso s kapustou a rýží
monyss před 7 hodinami
Tématické fráze:
zavináč,
výroba zavináčů,
zavináče,
zavináče recept,
matesy z kapra,
nálev na zavináče,
nakladany kapr,
výroba domácích zavináčů,
zavinace z bile ryby,
recept na zavináče,
matjesy z kapra,
zavinače z cejnů,
jak udělat zavináč,
recept zavináče,
zavinac recept,
rybí zavináče,
kapr v nálevu,
jak vyrobit zavináče,
recepty zavináče,
jak udělat zavináče
Suroviny:
kapr,
sůl,
ocet,
cibule,
zelí kysané,
zelenina kořenová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Postup popsala Zdenka +++ , děláme to stejně , jen z bílé ryby .
Chytání plevených rybek je manželčina oblíbená zábava , tak těch máme nejvíce .O teplotě nálevu se již tady psalo .
A hodně nasolit , jak píše Zdenka+++ , není třeba se bát .
Solím opravdu pořádně .Ryba si vezme soli kolik potřebuje , nepřesolí se .Navíc sůl rybu očistí a vytáhne tekutinu , čímž se rybí maso stane pevnější.Octový nálev tenké kostičky rozpustí , velké kosti změknou a uvolní se ve svalovině . Dají se pak pěkně vytáhnout .Ostatní je v receptu Zdenky+++.
Ještě jednou Zdenko+++