Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní nádivka s klobáskou z remosky

Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy. Výhodou je, že do ní můžete přidat vše, co máte rádi, třeba pikantní klobásku. Lahodná, kyprá nádivka se peče v remosce, skvělý výsledek je tedy zaručen.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na 30 g másla osmahneme nakrájenou cibuli. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a lehce navlhčíme mlékem. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Klobásku nakrájíme nadrobno. Krok 5: V míse smícháme navlhčené rohlíky, nadrobno nakrájenou klobásu, osmahnutou cibulku, petrželku a žloutky. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Remosku vyložíme pečicím papírem a naplníme ji nádivkou. Rovnoměrně ji rozprostřeme a poklademe kousky másla. Krok 7: Pečeme dozlatova asi 35 minut. Pokud se povrch peče rychleji, přikryjeme ho pečicím papírem.

TIP: Desatero rad na téma velikonoční nádivka

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní nádivka s klobáskou z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6Av

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní nádivka s klobáskou z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6Av

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, vejce, klobása papriková, cibule, máslo, petrželka, mléko, sůl, pepř mletý, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu