Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová nádivka

Játrová nádivka se šunkou, slaninou a žampiony přijde k chuti jako součást svátečního posezení. Při přípravě vás sice čeká trochu více krájení, ale výsledek stojí za to. Nádivka se peče ve formě na srnčí hřbet, takže se po upečení velmi dobře krájí na úhledné plátky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra očistíme, zbavíme blanek a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Slaninu a šunku nakrájíme na malé kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 4: V míse smícháme rohlíky, játra, slaninu, šunku a žampiony. Přidáme žloutky, rozpuštěné sádlo, mouku, papriku, pažitku, sůl, pepř, grilovací koření a majoránku. Promícháme. Krok 5: Opatrně přimícháme sníh z bílků. Pokud je směs řídká, zahustíme ji podle potřeby strouhankou. Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Krok 7: Polovinu nádivky vložíme do formy. Rozložíme čtvrtky vařených vajec a zakryjeme zbytkem nádivky. Krok 8: Pečeme přibližně 35 minut dozlatova. Krok 9: Necháme krátce zchladnout a poté vyklopíme.

TIP: Játra v kuchyni – rady a tipy

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Játrová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgLL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Játrová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgLL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, vejce, rohlík, slanina, šunka, žampióny, vejce, paprika čerstvá červená, pažitka, sádlo, mouka hladká, strouhanka, tuk, sůl, pepř mletý, koření grilovací, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]