Jehněčí kotletky
Šťavnaté maso jehněčích kotletek v kombinaci s jemnou vinnou omáčkou vytváří kombinaci chutí, která potěší každého gurmána. Příprava je překvapivě jednoduchá, ale výsledek působí dojmem luxusní restaurace.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
Krok 2: Do misky dáme olej, protlak, sójovou omáčku, česnekový pepř a vše promícháme na hladkou marinádu.
Krok 3: Do připravené marinády naložíme nakrájené kotletky a v chladničce marinujeme 24 hodin.
Krok 4: Marinované kotletky osmažíme na pánvi z obou stran, poté maso dusíme pod pokličkou doměkka a dle potřeby podléváme horkou vodou a obracíme.
Krok 5: Když máme maso měkké, podlijeme ho červeným vínem, které necháme odpařit. Dle chuti osolíme.
Krok 6: Podáváme s různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Moje poznámka
Jehněčí kotletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NP5
Nejnovější recepty
Vepřové na hořčicích
Přidáno před 10 hodinami
Výpečky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Svatomartinská kuřecí stehna
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 16 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
KetyHu před 2 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 3 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 11 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 11 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 11 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 11 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 12 hodinami
Utopenci
magdalenka před 12 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 12 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 12 hodinami
Suroviny:
olej,
protlak rajčatový,
omáčka sojová,
pepř česnekový,
sůl,
víno červené
Komentáře (1)