Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové řezy

Mrkev nalezne své využití i ve sladké kuchyni. Řezy s mrkví a sušenými brusinkami jsou krásně vláčné, v ústech se příjemně rozplynou a navíc jsou nenáročné na přípravu. Upečené řezy potřeme zakysanou smetanou a posypeme nasekanými oříšky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

menší plech (nebo koláčová forma)

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Menší plech (nebo koláčovou formu) vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme včas nahřívat na 180 °C. Krok 2: Mrkev nastrouháme najemno. Mouku smícháme se solí, cukrem, práškem do pečiva, skořicí a zázvorem. V jiné míse rozšleháme vejce s olejem a mlékem. Krok 3: Sypkou a tekutou směs spojíme, přidáme nastrouhanou mrkev a brusinky nebo rozinky a promícháme. Krok 4: Polotekuté těsto vylijeme na menší plech nebo do koláčové formy. Pečeme 25-30 minut při 180 °C. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 5: Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Smetanu rozetřeme na vychladlý korpus. Nakonec moučník posypeme sekanými ořechy.

TIP: Mrkvové řezy - jak udělat mrkvový moučník?

Zveřejněno 3. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y1Ox

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y1Ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vřele doporučuji. 😉 Velmi mě tento dezert překvapil. 😊 Snadná příprava, vláčná chuť… Co víc si přát? 😉😃 Moc děkuji za prima recept, určitě jsem nepekla naposled… 👌

O mrkvovém koláči jsem zatím jen slyšela… 😉 Je na čase jej vyzkoušet… 😃

Suroviny:
mrkev, mouka polohrubá, sůl, cukr krupice, kypřící prášek, skořice mletá, zázvor mletý, vejce, mléko, olej, brusinky sušené, smetana zakysaná, cukr moučkový, ořechy sekané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu